Vejledte meditationer

Rundt omkring på disse sider har jeg drysset nogle indtalte øvelser, i form af vejledte meditationer…

De støtter op om intentionen bag de ting, jeg mener er vigtige at opnå, for at indarbejde en daglig livspraksis.

Her er en oversigt med links, så de er nemmere at finde igen 🙂

 • Find din motivation.
  (For baggrund, se siden Din motivation).
  Varighed ca. 6 min. Kræver at du allerede er i kontakt med dine drømme og dit potentiale.
 • Kontakt hjertet og føl medfølelse.
  (For baggrund, se siden Åbn hjertet).
  Varighed ca. 9 min. Øvelser som denne er fundamentet for hele denne hjemmeside og for en daglig livspraksis. Såvel som for autentiske relationer, både til sig selv og andre…
 • Kort opmærksomhedsøvelse.
  (For baggrund, se siden Vær bevidst).
  Varighed ca. 6 min. Blanding af “rationel” og “intuitiv” meditation, og for nogle muligvis en introduktion til hvilen i åbent, ikke-dømmende nærvær…
 • Kropsscanning.
  (For baggrund, se siden Vær bevidst).
  Varighed ca. 20 min. Når man først har lært øvelsen, kan den gøres hurtigere eller langsommere på egen hånd, afhængigt af hvad man har brug for og føler sig tiltrukket af.
 • Vejrudsigt.
  (For baggrund, se siden Vær i kroppen).
  Varighed ca. 6 min. Det er meningen at man med tiden skal være så trænet i denne øvelse, at man kan gøre den på få sekunder, når man eks. venter i kø i supermarkedet, i trafikken, når folk er forsinkede til et møde, etc.
 • Lær at mærke kroppen.
  (For baggrund, se siden Vær i kroppen).
  Varighed ca. 5 min. Især for de, der har svært ved at mærke deres krop og deres kropsfornemmelser. Det er dermed den øvelse de måske bør starte med, snarere end nogen af de øvrige.
 • Indledende vidnemeditation (inspireret af Ken Wilber’s “Full Spectrum Mindfulness”-kursus og hans bog, Integral Meditation).
  Varighed ca. 10 min. Introducerer dobbelt bevidsthed, dvs. bevidsthed om både “det lille selv” (som der ofte er flere af, dvs. flere små selv’er) og “det Store Selv” (vidnet). Denne erkendelse er en forudsætninger for at komme videre i sin udvikling og forståelse af sig selv.
 • Daglig vidnemeditation (inspireret af Ken Wilber’s “Full Spectrum Mindfulness”-kursus og hans bog, Integral Meditation).
  Varighed ca. 15 min. Træning af vidnemeditation, hvor det lille selv observerer en tanke, en følelse eller en kropsfornemmelse, i rammen af det Store Selv.
 • Vidnemeditation på SULT (integration af infrarødt niveau, inspireret af Ken Wilber’s “Full Spectrum Mindfulness”-kursus og hans bog, Integral Meditation).
  Varighed ca. 15 min. Vidnet bruges til at observere forbindelsen til mad og sult. Som er et basalt overlevelsesbehov, men som mange af os desuden har en afhængighed af eller allergier over for.
 • Vidnemeditation på SULT og TØRST som vekslen, eller “toggling” – på engelsk (integration af infrarødt niveau, inspireret af Ken Wilber’s “Full Body Mindfulness”-kursus og hans bog, Integral Meditation).
  Varighed ca. 30 min. Vidnet bruges til at observere forbindelsen til mad, drikke, sult og tørst, som en “toggling”, dvs. vekslen mellem forskellige tilstande. Forbindelsen til mad, drikke, sult og tørst er et basalt overlevelsesbehov, men som mange af os desuden har en afhængighed af eller allergier over for. Så derfor er det nyttigt (essentielt) at løsne identifikationen ved at bruge vidnemeditation til integration af afhængigheder og allergier.
 • Vidnemeditation på KROPPEN som vekslen, eller “toggling” – på engelsk (integration af infrarødt niveau, inspireret af Ken Wilber’s “Full Body Mindfulness”-kursus og hans bog, Integral Meditation).
  Varighed ca. 20 min. Vidnet bruges til at observere det lille selv’s forbindelse til kroppens dele, og hvordan vi ofte hænger fast i identifikation ved at spænde kroppens muskler op i stedet for at slappe af. Meditationen skal gøre os mere opmærksomme på forskellen mellem at være i kropsspænding og i afslappelse, ikke mindst forskellen i hvad det gør ved vores bevidsthed og sindsstemning. Og dermed både lære os at opdage, når vi spænder, men også træne øvelsen i at give slip på spændinger.
 • Afspændingsmeditation på et lille punkt af fred (inspireret af Brahma Kumaris’ meditationer, se Lær mere eller BK’s danske hjemmeside).
  Varighed ca. 8 minutter. Når du trænger til at slappe af og finde fred i løbet af en travl dag.