Hvem er du?

Unicode

Integral livsstil handler om at lære sig selv at kende, og at forstå og uddybe sin relation til omverdenen. Det handler om at opnå en større balance med sig selv og med naturen såvel som kulturen – så vi lever så energifyldt og meningsfyldt som muligt. Og samtidigt så bæredygtigt, at fremtidens generationer kan gøre det samme.

En sådan livsstil kræver en bevidsthed og visdom, som de fleste af os kun delvist har lært i skolen og gennem vores hidtidige liv. Vi har ganske vist adgang til både bevidsthed og visdom allerede – men det er ikke sikkert vi ved hvordan eller husker at gøre det i særlig stor grad. Hvis man ser på den ydre manifestation – altså hvordan verden ser ud lige nu – ser det i hvert fald ikke ud til, at tilstrækkelig mange af os lever med den bevidsthed og visdom, der skal til for at leve i bæredygtig sameksistens! Men det kan vi hver især gøre noget ved. Og når vi er mere i kontakt med os selv, kan vi gradvist blive i stand til at samarbejde og samskabe med andre – fra et mere helhedsorienteret sted end tilfældet er i dag. Så vi både kan finde og implementere de nye løsninger, som verden så desperat kalder på.

Jeg har spekuleret over, hvordan jeg skulle strukturere hjemmesiden, så den kan bruges af så mange som muligt… og er kommet frem til at dele os op i tre grupper:

  1. Dig der gør en masse gode ting en gang i mellem, men ikke har en daglig praksis. Du har mod på at ændre livsstil, fordi du ikke er tilfreds med hvordan tingene kører pt…. Eller fordi du er nysgerrig på, hvad der i øvrigt findes af spændende visdom “derude”. Den integrale tese er, at en vis form for regelmæssig praksis er nødvendig. Så hvis det indtil nu har været svært for dig at få glæde ved en vis rutine i de gode ting du gør for dig selv – eller hvis du bare er ny ved tanken – så foreslår jeg du går videre til Din Motivation. Hvis du først har brug for at vide mere, foreslår jeg du læser Hvorfor Integral Livsstil og Integral teori. Eller bare browser rundt som du lyster, og vender tilbage når du er klar 🙂
  2. Dig der allerede har en form daglig praksis – det kan være dagbogsskrivning, meditation, fysisk træning, eller anden form for disciplin. Du har dermed fået glæde af at etablere en vis rutine i de gode ting du gør for dig selv. Så dine skuldre ryger ikke ned som under et tungt åg, når jeg siger ordet “disciplin”. For du kan godt se forskel på en urimelig kadaverdisciplin, der får dig til at give op – og en støttende og omsorgsfuld rutine, der støtter dig i at leve det liv, du ønsker. Rutinen er blevet en glæde, fordi den giver dig noget og du kan se en mening med den. Du føler dig kaldet til at udføre din praksis hver dag eller næsten. Men din praksis er ikke nødvendigvis en integral livspraksis, måske fordi du endnu ikke ved, hvad det betyder… Dig vil jeg virkelig foreslå at gå til Integralt modultjek, så du kan se hvordan din nuværende træning passer ind i den integrale tankegang. Hvis modultjekket så inspirerer dig til at bygge mere på, kan du jo bare gøre det! På samme måde, som du oprindelig startede din nuværende praksis, fordi du ved det virker for dig. Og du kan selvfølgelig også søge inspiration her, eksempelvis under Din forberedelse eller Hvorfor Integral Livsstil – eller bare rundt omkring.
  3. Dig der har en integral livspraksis allerede, og bare er kommet for at få inspiration eller dele erfaringer, eller begge dele. Jeg ville elske, hvis du havde lyst til at dele dine erfaringer med mig og os! Enten ved at skrive et blogindlæg, optage en lille video eller lade mig interviewe dig 🙂 Skriv gerne til mig, og vi kan enten mødes, hvis du bor i København, eller aftale en snak over Skype.

Hvis du ikke passer ind i én af disse kategorier håber jeg, at du alligevel kan finde noget inspiration! Og ellers kontakt mig gerne, hvis du føler dig “kaldet” til at gå i dialog