Dit startpunkt

For de fleste vil det være nemmest at udfylde det integrale modultjek samt denne refleksionsguide – og derefter tage det med til en integral coach eller terapeut. Så kan I sammen vurdere, hvor du er i dag. Og hvad det vil være mest oplagt for dig at fokusere på – afhængigt af mål, nuværende situation, tid til rådighed, osv.

I integral livspraksis er der ikke tale om ”one size fits all”. Alle har et individuelt udgangspunkt, og individuelle behov, formål, drømme og ønsker. For ikke at tale om kompetencer, skygger, og typer.

Jeg kan dermed kun skitsere, hvilke punkter man evaluerer sin nuværende praksis efter. Hvilket dermed kan gøre det oplagt at se ”hullerne” som noget der over tid bør udfyldes – men i det tempo, der giver mening, én ting ad gangen, det vigtigste først. I forhold til hvor man er mest blokeret – eller måske bare det, man har mest energi på at komme i gang med lige nu. Det man føler sig tiltrukket af. For det er utroligt vigtigt at LEGE med det, at finde glæden og letheden i sin praksis! Vi har rigeligt med ting i vores hverdag, som vi synes vi er forpligtede til at gøre.

Det bedste program er det, der bliver udført! ”Ideelle” (utopiske) programmer er ikke særligt meget værd, hvis de ikke bliver udført i praksis… Man vil blive overrasket over, hvor lidt der faktisk kan rykke rigtigt meget – hvis man bare konsistent bliver ved med at gøre det næsten hver dag, 5 minutter om dagen, over en lang periode. En lille, men regelmæssig, indsats vil bring én langt i forhold til det område man praktiserer. Og samtidigt vil det smitte af også på områder, man ikke fokuserer på. Tingene hænger mere sammen, end man lige skulle tro. Og i hvert fald vil den udviste viljestyrke og opnåelse af målet give dig styrke til senere at udvide feltet med flere øvelser og over flere områder. Så du måske lidt langsomt, men sikkert, når dit mål!