Din motivation

13406979_10209733518444723_7348664210042458292_nHvordan har du fundet denne side? Hvorfor er du fortsat i gang med at læse den…? Hvad ønsker og håber du at få ud af dit besøg her?

Hvis du allerede har en daglig praksis og er topmotiveret for at bygge mere på, vil jeg foreslå at du går videre til Dit startpunkt. Ellers vil jeg foreslå du læser videre her… For motivationen er det, der driver værket, når de nye vaner skal stå deres prøve.

En mere bevidst livsstil kræver tid. Så midt i en hektisk hverdag vil jeg bede dig stoppe op, og sætte tid af til at gøre noget andet end det du plejer… Til gavn for dig selv, dine relationer og i sidste ende for verden. Om det så bare er 10 minutter hver dag … (i hvert fald til at starte med…).

Og det kræver, at du er motiveret og kan se en pointe med det. Samt at du er bevidst om hvad din motivation er – så du kan huske den på de dage, hvor det hele bliver lidt svært.

 • Måske bliver du motiveret af at se konkrete resultater af dine handlinger? Om det er dine egne personlige fremskridt eller at du kan hjælpe med at frembringe andres?
 • Måske har du brug for at vide, at du efterlader verden et bedre sted, end da du kom? Måske til dine børn eller børnebørn, niecer, nevøer, verdens børn, verdens dyr eller “bare” naturen?
 • Måske føler du dig bedre tilpas ved gøre noget, at arbejde mod et mål hver dag – uanset om du kan se resultaterne her og nu?
 • Eller noget helt fjerde?

Det er vigtigt at sætte noget tid af til at undersøge din motivation, eksempelvis ved at udføre nedenstående “selv-coaching” eller refleksionsøvelse. Denne øvelse forudsætter, at du allerede kender dine inderste drømme og arbejder mod et energigivende mål. Hvis det ikke er tilfældet, kan du få hjælp fra en coach eller finde øvelser på nettet, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad dine energigivende drømme handler om. Hvad det er for et potentiale, du bliver tændt af at udleve. Eller du kan lave øvelsen alligevel – i tillid til, at når du først begynder at leve en integral livsstil, så vil du også gradvist leve dit formål og kende dine inderste drømme 🙂 “Fake it till you make it”, som man siger.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om integral livsstil inden du går videre, kan du læse mere her.

 

Øvelse – find din motivation

(Jeg har indtalt nedenstående øvelse, hvis du foretrækker at lytte frem for at læse).

 • Sæt dig et roligt sted, sluk telefonen og sørg for du ikke bliver forstyrret. Hav skriveredskaber klar, så du kan tage noter bagefter.
 • Sid behageligt og afslappet, eventuelt med lukkede øjne, eller fokuser blikket afslappet på et stearinlys.
 • Træk vejret dybt og roligt nogle gange. Giv slip på tanker og spændinger.
 • Sid og observer dit åndedræt et lille stykke tid. Lad åndedrættet være som det er, dybt eller let, hurtigt eller langsommere, det er ikke væsentligt, bare observer det. Hvis du har svært ved kun at koncentrere dig om åndedrættet, kan du (mens du ånder ind) tænke: “Jeg ånder ind”, og mens du ånder ud tænke: “Jeg ånder ud”. Det er meningen at øvelsen skal være uanstrengt og få dig til at slappe af, så du er så forankret i dette nu som muligt.
 • Giv nu slip på åndedrættet, og lad det passe sig selv.
 • Prøv så at forestille dig, at en integral livsstil er lige præcis det, der kan hjælpe dig til at nå dine inderste drømme (uanset at du måske lige nu ikke er helt sikker på hvad “integral livsstil” egentlig dækker over). Men forestil dig et “magisk værktøj”, det manglende led du har ledt efter, der kan hjælpe dig videre i din proces, så du kan udleve dit sande potentiale.
 • Hvordan vil det være at nå dine inderste drømme? At leve dem hver dag? Kan du se det for dig?
 • Hvordan føles det i kroppen? Prøv at beskrive det for dig selv, så detaljeret du kan, eksempelvis “sitren af energi, lethed, afslappelse, udvidelse, lyse farver, behagelig temperatur, som at høre englene synge”, eller hvad der nu bedst beskriver den følelse du sidder med lige nu. Det er vigtigt du bruger god tid til denne del af øvelsen, for du skal lære at kunne finde tilbage til denne følelse i fremtiden, også på en dårlig dag. Det er denne følelse, der skal give dig brændstof til at ville bruge tid på livsstilsændringer hver dag (eller i hvert fald flere gange om ugen).
 • Når du har observeret følelsen grundigt, og er relativt sikker på, at du kan finde ind til den igen, åbner du øjnene og skriver dine observationer ned. Hold gerne pauser ind i mellem, for at finde tilbage til detaljer af oplevelsen, så du kan beskrive den så præcist som muligt, med dine egne ord. Du må gerne tegne en tegning også, optage en lydfil for dig selv, finde noget musik, der minder dig om følelsen, osv. Alt, der kan hjælpe dig til at huske følelsen.
 • Derefter gør du dig langsomt klar til at vende tilbage til lokalet og resten af din dag.
 • Inden du rejser dig, tilføjer du en beskrivelse af hvad det var for drømme og mål, der genererede følelsen. Drømme og mål kan nemlig ændre sig over tid – så det kan en gang i fremtiden blive nyttigt at være opmærksom på hvilken følelse der hang sammen med hvilke drømme netop i dag.
 • Og til sidst vurderer du, hvad du er parat til at ofre for at opnå den følelse, som din motivation giver dig? På en skala fra 1 til 10, hvor 1 betyder, at du nærmest ikke kunne mærke følelsen, og 10 gjorde dig euforisk nok til at klatre op af Mount Everest, hvor var følelsen så? Er følelsen stor nok til, at du vil finde ti minutter om dagen på at opnå den? Hvis ikke, er det min vurdering, at integral livsstil nok ikke er noget for dig på nuværende tidspunkt i dit liv! Men kom gerne igen en anden gang 🙂

Hvis motivationen er stærk nok til mindst at ville bruge 10 minutter om dagen på at opnå den, vil jeg foreslå du går videre til Din forberedelse eller måske endda Dit startpunkt. De meget utålmodige kan gå direkte til Kom i gang nu 🙂