Har du nogensinde prøvet at gå i gang med en ny vane eller endda en livsstilsændring, og så hurtigt måtte indse, at det ikke var så nemt igen? At de gamle vaner krøb ind på dig, måske i løbet af et døgn eller et par dage, måske først efter flere uger. Men i sidste ende kunne du nærmest ikke se, at du nogensinde havde forsøgt at ændre noget?
Det har vi vist alle sammen! Derfor mener jeg, at bevidst forberedelse er vigtig, så vi øger sandsynligheden for, at det lykkes for os.
Jeg har læst gode bøger og også været på kursus i HVAD integral livspraksis (ILP) er for noget. Bliv eventuelt selv inspireret under Hvorfor Integral Livsstil. Så jeg har en god forståelse for, hvilke elementer og komponenter ILP består af. Og hvorfor det er vigtigt at sammensætte programmet med de forskellige elementer.
Men jeg synes ikke der i introduktionen til ILP har været helt så meget fokus på, HVORDAN man egentlig implementerer en livsstilsændring. Og hvis man ikke er meget disciplineret og allerede har en særdeles omfattende daglig praksis – så tror jeg mange vil synes, at en integral livspraksis er overvældende at gå i gang med. Og derfor give op på forhånd. Hvilket vil være rigtig synd. For jeg mener virkelig, at ILP lige præcis er det ukendte krydderi, der kan binde retten sammen. Og dermed udfolde dit uudnyttede potentiale – til gavn for både dig personligt, for dine relationer og i forhold til at løse verdens store problemer.
Jeg har forsøgt at målrette informationen på hjemmesiden til tre grupper: 1) Dig der ikke har en daglig praksis, 2) Dig der HAR en daglig praksis, men ikke en integral én (i hvert fald så vidt du ved), og 3) Dig der har en integral livspraksis. Se forslag til hver af de tre grupper nedenfor!
Har du ikke en daglig praksis?
Jeg vil gerne inspirere til, hvordan du implementerer en livsstilsændring uden at give op undervejs. Mit håb er, at du vil spare noget spildtid. Så du fra starten af lægger et overkommeligt program, der passer til dig og din personlighedstype. Og løbende er opmærksom og justerer, så det bliver ved med at passe. Dermed kan du gradvist bygge mere på, når og hvis det giver mening for dig, ved at bruge denne side som inspiration inden for de forskellige emner.
Den bevidste forberedelse handler om først at indarbejde fem vigtige kompetencer før du går videre:
Jeg foreslår, at du arbejder med dem i den rækkefølge, de er angivet ovenfor. Jeg har forsøgt at designe processen, så du sikrer, at du ikke er for hård ved dig sig. Så du enten giver for hurtigt op, eller bliver vildt stresset af din praksis… Det er super vigtigt for os alle at finde vores individuelle tempo og rytme, og leve vores liv i overensstemmelse med det. Det er desværre noget, der ikke er så meget fokus på hverken i skolerne eller på arbejdspladserne.
Jeg foreslår at du bruger et par dage, en uge eller endda en måned på hver af dem, afhængigt af hvor nemt det falder dig. Hele ideen med livsstilsændringer er at fokusere på én ændring ad gangen, og indarbejde den til en vane, før man tager den næste. Nogle gange kan det være en hjælp at ændre et par ting samtidigt, men det er vigtigt ikke at “forspise” sig og ville for meget på én gang. Det har ødelagt mange gode viljer at slå for stort brød op!
Det kan selvfølgelig også være en stor hjælp at være nogle stykker sammen, og hjælpe hinanden. Så længe alle er motiverede, og I ikke bruger hinanden som undskyldning for at undgå at lave øvelserne 🙂
Inden du overhovedet går i gang, kan det også være nyttigt at vurdere din motivation og hvor meget tid du egentlig ønsker at bruge på din varige livsstilsændring.
Har du allerede en daglig praksis, men kender ikke til Integral teori?
Jeg vil virkelig foreslå dig at bruge modultjekket og refleksionsskemaet til at overveje, om du kunne gøre din praksis mere effektiv og holistisk ved at fintune den. Integral teori er ikke en religion eller en bestemt metode, men en referenceramme. Derfor er der ikke tale om, at du skal undvære din nuværende praksis. Det handler i stedet om at få suppleret der, hvor du måske har nogle “huller” eller skyggesider, der kan blokere for yderligere vækst. Eller suppleret, så du udnytter din kostbare tid bedre. For studier viser, at når man træner på flere områder, så har områderne det med at gensidigt forstærke hinanden (eksempelvis hvis man både styrketræner og mediterer).
Har du allerede en Integral Livspraksis?
Super – til lykke! Måske har du lyst til at dele dine erfaringer med os? Eksempelvis ved at skrive et blogindlæg, eller lade mig interviewe dig. Måske vil du også komme med forbedringsforslag til denne hjemmeside 🙂 Mit håb er, at vi sammen kan sprede det gode budskab – så flere og flere kan åbne hjertet og sindet, og udfolde potentiale både personligt og samfundsmæssigt! Især vil jeg naturligvis været nysgerrig på, om du synes jeg har ramt meget godt under modultjekket, eller om der efter din erfaring mangler noget.